Шаљете дознаке у Србију?

 • 1.
  Направите налог и почните да шаљете дознаке
 • 2.
  Региструјте примаоца
 • 3.
  Изаберите дознаку за куповину
 • 4.
  Унестите ваше податке за плаћање
 • 5.
  Пратите трансфер

Брзо и лако

Брзо и лако

Пошаљите дознаку у пар минута са било ког вашег уређаја.

Поуздано и сигурно

Поуздано и сигурно

Ваши лични подаци kao и ваших примаоца се чувају на сигурном.

На време

На време

Тренутно слање дознака и преузимање новца за ваше примаоце.

Најчешће постављана питања

 • Шта је ТИЗИ?

  ТИЗИ је интернет портал Банке Поштанска штедионица а.д., Београд, преко кога се врши слање новца из иностранства примаоцу у Републици Србији. Слање новца се обавља задужењем платне картице пошиљаоца. Након задужења платне картице пошиљаоца, примаоцу су средства доступна за само неколико минута и то на два начина: директном уплатом на рачун примаоца код Банке Поштанска штедионица а.д., Београд или исплатом у готовом новцу на најближем шалтеру Банке. Средства која се преносе, примаоцу се исплаћују искључиво у динарима.

 • Како функционише ТИЗИ?

  Услуга слања новчаних дознака путем интернета представља услугу преноса новца искључиво из иностранства у Републику Србију.

  Услугу слања новца путем ТИЗИ портала могу користи лица, корисници једне од подржаних брендова платних картица за интернет плаћања (дебитних или кредитних) издатих од стране иностраног пружаоца платних услуга. Ознаке брендова картица, које се прихватају приказане су на ТИЗИ порталу приликом плаћања.

 • Како да пошаљем новац?

  За коришћење ТИЗИ портала неопходно је извршити регистрацију уносом корисничког имена и лозинке, које је пошиљалац изабрао приликом регистрације. Пошиљалац уносом исправних података за пренос новца и потврдом задужења платне картице на порталу ТИЗИ, у оквиру свог налога добија обавештење о успешно извршеној трансакцији или успешно иницираној трансакцији уколико новац треба да буде исплаћен примаоцу на шалтеру Банке.

  Пренос средстава једне или више трансакција у корист примаоца је ограничен на 1.000 EUR (у динарској противвредности) на месечном нивоу.

 • Како се новац преузима?

  Након уплате новца Банка обавештава примаоца слањем СМС-а на број мобилног телефона који је пријавио пошиљалац у својој регистрацији на ТИЗИ порталу. Банка је у обавези да примаоцу омогући подизање новчаних средства до краја радног дана у коме је обављена платна трансакција.

  Уколико је прималац клијент Банке средства се преносе на отворен текући динарски рачун у року од неколико минута. Остали корисници уплату новчаних средстава преко ТИЗИ портала могу подићи у било којој експозитури Банке.

  Радно време експозитура Банке можете проверити на сајту Банке www.posted.co.rs

 • Када се сматра трансакција слања новца окончаном и шта се појављује на ТИЗИ порталу?

  Све док се средства не одобре примаоцу, на корисничкој страни екрана ТИЗИ портала биће назначено да је трансакција успешно иницирана (уз услов да трансакција није одбијена из одређених разлога).

 • Који курс се примењује када се трансакција приказује у ЕУР?

  Примењује се курс платних картица од претходног дана у тренутку ауторизовања трансакције и исти је информативног карактера. Може се разликовати од курса који се примењује код финансијске трансакције платне картице којом је извршена уплата новца.

 • Да ли када се једном региструјем на ТИЗИ портал могу поново да користим налог?

  Да, помоћу корисничког имена и једнократне лозинке безбедно користите свој већ дат налог који је запамћен и који можете изменити новим подацима.

 • Колико је безбедно коришћење ТИЗИ портала?

  ТИЗИ портал послује по међународним стандардима безбедности и поседује сертификате међународних картичарских организација. Као и у другим картичарским трансакцијама, заштита података о корисницима и картицама је по највишим стандардима сигурности плаћања.

 • Колико кошта слање новца у Републику Србију преко ТИЗИ портала?

  За извршену услугу преноса новца пошиљалац је у обавези да плати накнаду у складу са важећом Тарифом Банке. Прецизан износ накнаде за слање новца је приказан пошиљаоцу приликом уноса износа за слање. Банка накнаду наплаћује одмах по преносу средстава пошиљаоца. Прималац нема никакве трошкове.

  У овом тренутку накнада износи 6% од износа трансакције, максимум 6.000,00 динара.

  Свака промена Тарифе накнада биће доступна у оквиру ТИЗИ портала и на интернет страници Банке www.posted.co.rs.

 • Сва питања, коментаре и сугестије можете послати на имејл kontakt@posted.co.rs како бисмо заједнички унапредили услугу.