Šaljete doznake u Srbiju?

 • 1.
  Napravite nalog i počnite da šaljete doznake
 • 2.
  Registrujte primaoca
 • 3.
  Izaberite doznaku za kupovinu
 • 4.
  Unestite vaše podatke za plaćanje
 • 5.
  Pratite transfer

Preuzmite TIZI mobilnu aplikaciju

 • 
								alt.homeGooleDownload
 • alt.homeAppleDownload

Brzo i lako

Brzo i lako

Pošaljite doznaku u par minuta sa bilo kog vašeg uredjaja.

Pouzdano i sigurno

Pouzdano i sigurno

Vaši lični podaci kao i vaših primaoca se čuvaju na sigurnom.

Na vreme

Na vreme

Trenutno slanje doznaka i preuzimanje novca za vaše primaoce.

Najčešće postavljana pitanja

 • Šta je TIZI?

  TIZI je internet portal Banke Poštanska štedionica a.d., Beograd, preko koga se vrši slanje novca iz inostranstva primaocu u Republici Srbiji. Slanje novca se obavlja zaduženjem platne kartice pošiljaoca. Nakon zaduženja platne kartice pošiljaoca, primaocu su sredstva dostupna za samo nekoliko minuta i to na dva načina: direktnom uplatom na račun primaoca kod Banke Poštanska štedionica a.d., Beograd ili isplatom u gotovom novcu na najbližem šalteru Banke. Sredstva koja se prenose, primaocu se isplaćuju isključivo u dinarima.

 • Kako funkcioniše TIZI?

  Usluga slanja novčanih doznaka putem interneta predstavlja uslugu prenosa novca isključivo iz inostranstva u Republiku Srbiju.

  Uslugu slanja novca putem TIZI portala mogu koristi lica, korisnici jedne od podržanih brendova platnih kartica za internet plaćanja (debitnih ili kreditnih) izdatih od strane inostranog pružaoca platnih usluga. Oznake brendova kartica, koje se prihvataju prikazane su na TIZI portalu prilikom plaćanja. U tom smislu unosite broj kartice, a TIZI će sam prepoznati brend.

 • Kako da pošaljem novac?

  Za korišćenje TIZI portala neophodno je izvršiti registraciju unosom korisničkog imena i lozinke, koje je pošiljalac izabrao prilikom registracije. Pošiljalac unosom ispravnih podataka za prenos novca i potvrdom zaduženja platne kartice na portalu TIZI, u okviru svog naloga dobija obaveštenje o uspešno izvršenoj transakciji ili uspešno iniciranoj transakciji ukoliko novac treba da bude isplaćen primaocu na šalteru Banke.

  Prenos sredstava jedne ili više transakcija u korist primaoca je ograničen na 3.000 EUR (u dinarskoj protivvrednosti) na mesečnom nivou.

 • Kako se novac preuzima?

  Nakon uplate novca Banka obaveštava primaoca slanjem SMS-a na broj mobilnog telefona koji je prijavio pošiljalac u svojoj registraciji na TIZI portalu. Banka je u obavezi da primaocu omogući podizanje novčanih sredstva do kraja radnog dana u kome je obavljena platna transakcija.

  Ukoliko je primalac klijent Banke sredstva se prenose na otvoren tekući dinarski račun u roku od nekoliko minuta. Ostali korisnici uplatu novčanih sredstava preko TIZI portala mogu podići u bilo kojoj ekspozituri Banke.

  Radno vreme ekspozitura Banke možete proveriti na sajtu Banke www.posted.co.rs

 • Kada se smatra transakcija slanja novca okončanom i šta se pojavljuje na TIZI portalu?

  Sve dok se sredstva ne odobre primaocu, na korisničkoj strani ekrana TIZI portala biće naznačeno da je transakcija uspešno inicirana (uz uslov da transakcija nije odbijena iz odredjenih razloga).

 • Koji kurs se primenjuje kada se transakcija prikazuje u EUR?

  Primenjuje se kurs platnih kartica od prethodnog dana u trenutku autorizovanja transakcije i isti je informativnog karaktera. Može se razlikovati od kursa koji se primenjuje kod finansijske transakcije platne kartice kojom je izvršena uplata novca.

 • Da li kada se jednom registrujem na TIZI portal mogu ponovo da koristim nalog?

  Da, pomoću korisničkog imena i jednokratne lozinke bezbedno koristite svoj već dat nalog koji je zapamćen i koji možete izmeniti novim podacima.

 • Koliko je bezbedno korišćenje TIZI portala?

  TIZI portal posluje po medjunarodnim standardima bezbednosti i poseduje sertifikate medjunarodnih kartičarskih organizacija. Kao i u drugim kartičarskim transakcijama, zaštita podataka o korisnicima i karticama je po najvišim standardima sigurnosti plaćanja.

 • Koliko košta slanje novca u Republiku Srbiju preko TIZI portala?

  Za izvršenu uslugu prenosa novca pošiljalac je u obavezi da plati naknadu u skladu sa važećom Tarifom Banke. Precizan iznos naknade za slanje novca je prikazan pošiljaocu prilikom unosa iznosa za slanje. Banka naknadu naplaćuje odmah po prenosu sredstava pošiljaoca. Primalac nema nikakve troškove.

  Iznos provizije zavisi od iznosa transakcije (RSD) i to:

  Minimalni iznos provizije je 100,00 RSD dok je maksimalni iznos provizije 8.500,00 RSD.

  Svaka promena Tarife naknada biće dostupna u okviru TIZI portala i na internet stranici Banke www.posted.co.rs.

 • Sva pitanja, komentare i sugestije možete poslati na imejl kontakt@posted.co.rs kako bismo zajednički unapredili uslugu.